Neurofeedback is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Bepaalde klachten gaan samen met afwijkende patronen in jouw hersenactiviteit. Het is gebaseerd op het principe dat wanneer je hersenactiviteit verandert, je klachten ook veranderen. Neurofeedback is een vernieuwende behandelmethode die er voor zorgt dat jouw brein weer in balans komt!

Neurofeedback is voor alle leeftijden geschikt. Het maakt niet uit of je 4 jaar bent of 80 jaar. Ook jij kan gebruik maken van deze geweldige veilige methode. In mijn praktijk heb ik al veel mensen met concentratieproblemen, angststoornissen, burn-out, slapenloosheid en ADD, succesvol geholpen.

Hoe vaker je Neurofeedback ondergaat, hoe beter de veranderingen in je brein worden vastgelegd. Uiteindelijk ontstaat er een effect wat blijvend is. Het effect van Neurofeedback is niet alleen zichtbaar in jouw veranderde hersenactiviteit, maar je zult ook merken dat je hersenen beter functioneren en je klachten minder worden. Je hebt een getraind brein, dat beter bestand is tegen de effecten van hevige of langdurige stress, spanning, slapeloosheid, of angsten. Dat is het doel van neurofeedback!

Effecten van Neurofeedback

Je kunt Neurofeedback zien als een soort fitness voor het brein. Je hersenen worden door de training uitgedaagd hun oude, vastgeroeste neurale paden los te laten. Daardoor kunnen nieuwe, efficiëntere paden worden aangelegd en ontstaat er meer veerkracht en flexibiliteit in je brein. Je hersenen zullen flexibeler worden en effectiever gaan functioneren. Hierdoor kun je makkelijker omgaan met moeilijke situaties en efficiënter reageren op veranderingen.

De volgende positieve effecten zul je snel gaan merken:

  • beter ontspannen
  • dieper slapen
  • verbetering van de concentratie
  • meer zelfvertrouwen
  • beter kunnen “loslaten” van zaken
  • minder angsten
  • verlichting van de depressiviteit
  • meer inzicht krijgen in eigen gedrag
  • grotere focus

Hoe werkt Neurofeedback?
Terwijl jij in een comfortabele stoel zit, plak ik 5 sensoren op je hoofd en oren. Deze sensoren meten je hersenactiviteit. Tijdens de behandeling luister je naar muziek en hoor je tussendoor korte stops en kraakjes. Dit is de feedback die je krijgt als je hersengolven instabiliteit vertonen. Met behulp van deze feedback reorganiseert jouw brein zichzelf zodat het kalmer, flexibeler en veerkrachtiger wordt. Het is een zeer fijne behandelmethode waarbij je zelf niets hoeft te doen en vrijwel niets merkt.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt over Neurofeedback. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk in Hoogmade.