Een trauma begint met een indrukwekkende en heftige gebeurtenis. Het trauma ontstaat als het je niet lukt om deze gebeurtenis te verwerken. En dat kan bijna niemand alleen. Daarom ben ik er om je te helpen. Neem in ieder geval contact met mij op en vertel je verhaal. Dat lucht al enorm op en is het begin van je verwerking.

In heel veel gevallen lijkt het alsof je er geen last meer van hebt. In werkelijkheid ligt de heftige emotie die de gebeurtenis bij je los gemaakt heeft opgeslagen in je onderbewustzijn. Ineens kan het weer losbarsten. Je hebt dan grip meer op je gevoelens, je kunt last krijgen nachtmerries, woedeaanvallen, je kunt je erg verdrietig voelen en onveilig.

Veiligheid en vertrouwen herstellen
Als we samen aan de slag gaan, dan is het belangrijk dat jij je veilig voelt bij mij. Op deze manier kunnen we samen werken aan je herstel van vertrouwen. Verder maken we duidelijke afspraken over het verloop van de therapie.

EMDR heeft zijn effectiviteit bij traumabehandeling in de praktijk bewezen. Het is een kortdurende behandeling waarbij je bevrijdt wordt van de emotionele lading die gekoppeld is aan de nare gebeurtenis. EMDR werkt met bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) terwijl je terugdenkt aan het beeld dat de meeste spanning geeft. Tijdens de stimulatie zal jouw beleving van het trauma gaan veranderen totdat het neutraal is.

Tijdens de behandeling zal ik je vragen terug te denken aan het beeld dat de meeste spanning geeft. Van daaruit gaan we aan de slag. Direct na de sessie zul je merken dat er verlichting is. De behandeling is kortdurend. Meestal lukt het om met 5 sessies het trauma goed te verwerken.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.