We hebben allemaal te maken met stress en het hoort bij het leven. Gezonde stress is de spanning die je voelt als je een praatje moet geven voor een grote groep of tijdens een sollicitatiegesprek. Gezonde spanning zorgt er dan ook voor dat je alert kunt reageren en dat je geconcentreerd te werk kunt gaan. Gezonde stress gaat dan ook weer weg als je haar niet meer nodig hebt.

Maar dan heb je ook ongezonde stress: langdurige stress. Langdurige stress is dan ook niet goed voor je gezondheid. Het verhoogt namelijk je cortisolspiegel en deze heeft veel invloed op je immuunsysteem.

Veel mensen lopen rond met langdurige stress en ze zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen. Dat komt omdat de klachten pas later komen.

Ervaar je veel stress of ben je vaak gespannen? Neem dan contact met mij op en vertel mij jouw verhaal.

Je lijf moet herstellen van stress
Je lichaam heeft het te verduren gehad bij al die stress, daarom moet je lichaam weer kunnen herstellen. Als je lang stress ervaart, of als het te vaak voorkomt of juist te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid gehad om hier tussendoor van te kunnen herstellen.

In mijn therapie zijn 3 dingen heel belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou stress? Kan je de stress herkennen aan de hand van signalen die bijvoorbeeld je lichaam je geeft? Hoe ontspan je of is dit iets dat je weer moet leren? Het is belangrijk dat je leert hoe stress weg kan vloeien. Want als je ontspant, dan kun je weer opladen!

Ik help je graag bij stress, daarnaast hecht ik er ook veel waarde aan om je te leren hoe je kunt voorkomen om opnieuw in de negatieve stress te schieten.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.